TJW op bezoek in Vierpolders

Zaterdag 21 mei waren de Westlandse tuinbouwjongeren op excursie in Vierpolders. Potrozenkwekerij Leo van der Harg B.V. werd bezocht. De groep werd welkom geheten met koffie door eigenaar Leo van der Harg.

Hij hield een korte presentatie over zijn bedrijf. In 1987 nam Leo van der Harg op 21-jarige leeftijd de snijrozenkwekerij van zijn vader over. Na 5 jaar werd de overstap gemaakt naar potplanten. In 1992 verhuisde Leo en zijn familie naar Vierpolders waar zij begonnen met de teelt van Saintpaulia’s. In 1997 werd begonnen met de teelt van Kordana® rozen.

De teelt van de potrozen beviel erg goed, waardoor één jaar erna gestopt werd met de teelt van Saintpaulia’s. In 2002 is Leo van der Harg b.v. een nieuw bedrijf gestart, helemaal ingericht voor de teelt van Kordana® potrozen. De oppervlakte van het bedrijf beslaat nu 3,6 hectare en de productie van potrozen is ongeveer 5 miljoen stuks per jaar. Dit oppervlak werd bereikt in 2013 met de bouw van een nieuwe kas voor de afkweek van 7000 m2.

Afgelopen jaar heeft het bedrijf geïnvesteerd in GreenPower LED toplight van Philips. Na deze informatie nam Leo ons mee de kas in. Alle stekken worden mechanisch met een robot gesneden en geplant.

Terug naar overzicht