Excursie Huisman Equipment

maandag 25 februari 2019 19:00 uur
Excursie Huisman Equipment

We gaan weer eens een keertje buiten het Westland kijken, we gaan naar Huisman Equipment in Schiedam!

Het familie bedrijf Huisman, opgericht in 1929, is wereldwijd actief en levert ‘step changing’ technische oplossingen aan ’s werelds meest vooraanstaande bedrijven in de markten voor olie- en gas, duurzame energie, recreatie en civiele werken. Het productassortiment kan in zes hoofdcategorieën worden onderverdeeld: kranen, boorinstallaties, pijplegsystemen, lieren, scheepsontwerpen en speciale projecten. De producten variëren van opzichzelfstaande componenten tot zeer geavanceerde, geïntegreerde systemen: van concept tot installatie en life time support.

Programma:
19:00 Vertrek vanaf Luna Event (voorheen Fleuresto)
19:45 Starten, openingswoord voorzitter TJW
19:50 Presentatie Huisman
20:30 Rondleiding
21:45 Borrelen & Discussiëren
22:30 Vertrek

Waar we onder andere naar gaan kijken is “De Hit” (Huisman inovation tower). Binnen Huisman zijn ze ervan overtuigd dat dit het boren van de toekomst is. Daarom hebben zij op de kade van Huisman Schiedam een 90m hoge boortoren gebouwd die in staat is om 55m (180ft) stands en 46m (150ft) riser te hanteren en waarmee dynamische scheepsbewegingen gesimuleerd kunnen worden. Deze Huisman Innovation Tower (HIT) wordt gebruikt om de Huisman boorsystemen te demonstreren, om nieuwe apparatuur en systemen te ontwikkelen en testen en om operators en Huisman personeel op te leiden in het gebruik.

Daarnaast gaan we (waarschijnlijk) kijken naar het kraanhuis en zeker de giek (zie grijs en rood in het plaatje) van de 5.000 ton kraan. Deze kraan kan 5.000 ton hijsen op een afstand van 35 meter en tot een hoogte van 99 meter boven deck.

Enkele specificatie van de kraan:
- Max last 5000 ton op 35 meter
- Maximale hoogte kraan 125 meter
- Diameter lager 20 meter
- Gewicht kraan 4500 ton

De kraan is bestemd voor het grootste constructie schip in de wereld, de “Pioneering Spirit”. Dit is een constructie schip ontworpen voor het verwijderen van oude boorplatformen.
Lengte: 382m
Breedte: 124m
Max hef capaciteit voor platformen: 42.000 ton

Aanmelding voor deze excursie is verplicht. Er kunnen met deze excursie maximaal 50 personen mee, dus wees er snel bij. Aanmelden kan tot zondag 17 februari, waarbij het principe “wie als eerste komt, wie als eerste maalt” zal gelden indien er meer als 50 aanmeldingen zijn.

Terug naar overzicht