Plant Empowerment: Het Nieuwe Telen, maar dan nog nieuwer!

maandag 17 februari 2020 19:00 uur
Ledenavond bij Tomatoworld

Het Nieuwe Telen is al jaren een begrip waar je als teler niet omheen kunt. Maar wat is jou persoonlijke doel van “Het Nieuwe Telen” toepassen? Is dat denken vanuit kostenverlaging en energie besparen of doe je dit om je gehele teeltwijze te optimaliseren?

Door de plant centraal te stellen en het dagelijkse denken en doen in je teelt te baseren op basis van de energie- water en assimilatenbalans van de plant kun je meerdere doelen tegelijk realiseren is gebleken. Dit alles moet dan wel objectief worden gedaan in plaats van op basis van gevoel, en dus ondersteund met data. Om het denken in plantbalansen te kunnen delen met telers wereldwijd is in 2019 het boek “Growing by Plant empowerment” gepubliceerd en is de Stichting Plant Empowerment opgericht (www.plantempowerment.com). In deze stichting voegen Letsgrow.com, Hoogendoorn, Svensson, Koppert, Cultilene en Hortilux hun kennis samen zodat telers hier weer hun voordeel mee kunnen doen.

Tijdens deze avond zullen Hoogendoorn en Letsgrow.com hun ervaringen delen hoe planten nog beter en daarmee weerbaarder kunnen worden geteeld op een data gedreven en dus meer objectieve manier. Tijdens de avond zullen diverse consultants van de andere partnerbedrijven ook aanwezig zijn om teeltgerichte praktijkvragen te beantwoorden.

Programma:
- 19.00 zaal open, koffie/thee
- 19.30 Uitleg over onststaanswijze van Plant empowerment aan de hand van de 3 plantbalansen die ook bij Het Nieuwe Telen centraal staan.
Jan Voogt, onderzoeker (namens Hoogendoorn/Letsgrow.com)
- 20.15 Succesvolle praktijkvoorbeelden van nieuwe toepassingen in diverse teelten, waarbij een verbetering van de groeiomstandigheden op plantniveau centraal staat. Rene Beerkens, adviseur glastuinbouw (Hoogendoorn)
- 21.00 Hoe kan ik alle data centraliseren en er voor zorgen dat deze data omgezet wordt naar de juiste informatie?
Winny van Heijningen, accountmanager (Letsgrow.com)
- 21.30 forumdiscussie
Mmv. consultants van partnerbedrijven Koppert, Svensson, Hortilux en Cultilene

Aanmelding voor deze avond is verplicht en kan via uitnodiging@tuinbouwjongeren.nl

Terug naar overzicht