Tuinbouw Jongeren Topsprekersavond 2018

maandag 24 september 2018 19:00 uur
Locatie: World Horti Center

Stilstand is achteruitgang én dat geldt ook voor Tuinbouw Jongeren. Daarom zijn we achter de schermen weer hard bezig met de voorbereidingen van de vierde editie van dé Tuinbouw Jongeren Topsprekersavond. Tijdens deze vierde editie willen we jullie weer op scherp zetten wat er zich allemaal afspeelt binnen én buiten onze sector. Want één ding is zeker: we investeren en ondernemen erop los met z’n allen. Dit jaar vindt de Topsprekersavond plaats op maandag 24 september. We hopen jullie allen weer in grote getalen te mogen ontvangen in niets minder dan hét clubhuis van de glastuinbouw: het World Horti Center.

In tuinbouwland is er de afgelopen jaren weer wat geld verdiend en dat betekent dat nieuwe bedrijven in een sneltreinvaart oprukken én zien bestaande bedrijven het als een kans om te investeren én innoveren. Daarom kiezen we er dit jaar voor om ons te richten op het thema: Ondernemerschap & Investeren. Wat gebeurt er allemaal op macro-economisch niveau? Wat zijn bijvoorbeeld de gevolgen van de Brexit voor onze sector? Maar daarnaast rest ons ook de vraag: hoe kunnen we met z’n allen duurzamer, efficiënter of effectiever ondernemen in onze sector?

Sprekers
Inmiddels zijn we al meer dan een half jaar onderweg na de opening van het World Horti Center. Maar wat komt er allemaal kijken bij één jaar World Horti Center en Demokwekerij? Erwin Cardol, directeur van de Demokwekerij, zal ons alles vertellen over hoe zijn verwachtingen én doelen van het WHC zijn gerealiseerd in het afgelopen jaar én waar hij van heeft geleerd.

Tweede spreker van de Topsprekersavond is Corné van Zeijl, analist en beleggingsstrateeg onder andere bekend van BNR en RTL Z.én columnist van het Financieel Dagblad. Hij zal ons bijpraten over de macro-economische ontwikkelingen zoals de gevolgen van de Brexit voor Nederland en onze sector.

Tenslotte zullen drie scale-ups, die actief zijn in de tuinbouwsector, ons meenemen in hun succesverhaal. Wat is het geheim van hun ondernemerschap en welke stappen hebben zij genomen bij het opstarten/uitbouwen van een nieuw bedrijf.

Om de verhalen van de sprekers in goede banen te leiden, zal deze avond wederom worden geleid door Rob Veenman. Rob is een van de bekende gezichten van de WOS, en zal als avondvoorzitter de sprekers ondervragen en discussies met de leden begeleiden.

Programma
19.00 uur Inloop
19.20 uur Introductie voorzitter Lambert Zwinkels & welkomstwoord Erwin Cardol (directeur Demokwekerij)
19.30 uur Presentatie door Corné van Zeijl
20.30 uur Paneldiscussie met drie scale-ups
21.30 uur Borrel

Wegens grote belangstelling is deze avond is vol, waardoor aanmelden voor deze avond helaas niet meer mogelijk is.

Terug naar overzicht