Rabobank Westland; Samenwerking in de sector

Maandagavond 16 november 2016 opende de Rabobank traditiegetrouw weer haar deuren voor de Tuinbouw Jongeren. De avond stond had als onderwerp ‘Samenwerking in de sector’.
Rabobank Westland directeur Ruud van Vliet trapte af door in stevige bewoordingen duidelijk te maken dat de Rabobank graag wil financieren, maar dan wel die ondernemingen met toekomstperspectief. Zo betekent dat voor de bulk-groente bijvoorbeeld dat je onder de 10 hectare niet hoef aan te kloppen. Uiteraard wisten de meeste van ons dit al, maar het was wel een introductie naar het onderwerp van de avond ‘samenwerking’.

Jeroen Sluijter, bedrijfsjurist bij Rabobank Utrecht, heeft onderzoek gedaan naar het verbeteren van de verdiencapaciteit in de tuinbouwsector. Hij heeft geconcludeerd dat er veel meer kan worden samengewerkt in de sector. Jeroen kreeg hulp van Maikel van Wissen, advocaat bij Linklater LLP in Amsterdam, die veel praktijkervaring heeft in het begeleiden van diverse samenwerkingsverbanden en onder andere mededinging als zijn specialiteit heeft.
Want hoe zorg je ervoor dat een samenwerking juridisch gezien gestalte krijgt? Wat zijn hierbij de spelregels die bijvoorbeeld de Autoriteit Consument & Markt (ACM) hanteert? Zo werden er een aantal voorbeelden uit de sector (maar ook daarbuiten) behandeld waarbij de samenwerkende bedrijven zich niet aan alle regels hielden, met alle gevolgen van dien. Of je als deelnemende partij hier nu wel of niet van op de hoogte was, doet er hier niet toe. Je had het ten slotte moeten weten dat er regels bestaan over het samenwerken. Een flinke waarschuwing aan ons adres dus.
Echter waren het niet alleen maar risico’s die ons werden voorgeschoteld. Er werd ook aandacht besteedt aan wat er wel mogelijk was op het gebied van samenwerken. Het delen van resultaat en risico was hierbij een veelgehoorde kreet. Ook het gezamenlijk optrekken op het gebied van inkoop, onderzoek, regel- en wetgeving is ook toegestaan. Vooral aan de kant van de afzet van je product zijn er duidelijke grenzen. Zo kunnen informele gesprekken over verkoopprijzen, marges, kortingen, volumes al strafbaar zijn. Het delen van je commerciële strategie met je concurrenten (of andere partijen in de keten) is niet toegestaan.

Alle aanwezigen toonden volop interesse in het onderwerp en er was dan ook voldoende interactie. Zo zagen een aantal tuinders hun kans schoon om creatieve samenwerkingsverbanden (vaak zojuist bedacht) voor te leggen aan beide heren. Daarnaast was het voor sommige interessant om te horen dat wanneer je deel uitmaakt van verboden samenwerkingsverbanden (al dan niet bewust), je een boete kunt ontlopen door de spreekwoordelijke klok te luiden. Dit sprak uiteraard tot de verbeelding ;-)

Zoals elke ledenavond werd de avond afgesloten met een borrel, waarbij iedereen op zijn hoede was om maar niks van hun commerciële strategie te delen. De ACM kan ten slotte overal zijn oren te luister hebben gelegd.

Terug naar overzicht