TJ Topsprekersavond 2017: Een blik in de toekomst

Maandag 19 september, Honselersdijk
Afgelopen maandag 19 september vond de jaarlijkse TJ Topsprekersavond weer plaats. Maar liefst 140 leden van Tuinbouw Jongeren Westland en Oostland werden welkom geheten in het nieuwe pand van Van Dijk Flora. Ondanks het dwaalspoor van Google Maps, (Lang leven de technologie!), kwamen de leden redelijk op tijd binnen en kon de avond na een bak koffie van start gaan.

Van Dijk Flora
Na een kort maar krachtig voorwoord van Lambert Zwinkels van TJW werd de avond ingeluid door Marcel van Der Hoeven, Algemeen Directeur van gastheer Van Dijk Flora. In zijn speech nam hij de leden mee in de stormachtige ontwikkeling en groei die het bedrijf de afgelopen jaren heeft doorgemaakt, mede veroorzaakt door durven ´nee´ te verkopen aan klanten en te focussen op een klein aantal klanten in 1 segment. Een interessant betoog waarbij Marcel tevens aankondigde dat dit een van zijn laatste optredens als Algemeen Directeur van VDF zal zijn, aangezien hij eind deze maand zal worden opgevolgd door Stefan Verhoeff (nu Financieel Directeur) en Eva Dahlqvist (nu Manager Sales) als directieteam en zelf verantwoordelijk zal worden voor het onafhankelijke digitale platform binnen de sierteelt: Blueroots.

Topsprekers
De avond werd in goede banen geleid door avondvoorzitter Rob Veenman, o.a. bekend als presentator van de WOS. Na zijn introductie werd topspreker Christian Kromme verwelkomd. Deze futurist van beroep nam de leden in een flitsende presentatie mee in alle technologische ontwikkelen die we hebben doorlopen en gaan doorlopen. Een inspirerende wijze van presenteren waarbij ontwikkelingen van organisaties werd vergeleken met de ontwikkeling van levende organismes. Het geheel afsluitend met de pakkende oneliner ‘Go digital, stay human’.
Nadat Rob interessante vragen uit het publiek via de interactieve app had gesteld aan Christian, was het woord aan de tweede spreker. Jan Willem Grievink, o.a. directeur van FSIN was vanuit het verre Oosten van het land naar het Westland gekomen om de leden mee te nemen in de ontwikkelingen op het gebied van voeding. Hoe ontwikkelt de consument zich, welke (voedsel)behoeftes hebben zij en hoe spelen verschillende spelers in de markt hier op in. Een interessante diepgang waarbij geconcludeerd kan worden dat voor de glastuinbouwsector er op dit gebied de komende jaren een spannende uitdaging te wachten staat!
De avond werd afgesloten met een netwerkborrel waarbij de leden na twee wervelende presentaties onder het genot van een drankje (lees biertje) konden na discussiëren.

Voor meer foto’s ga naar ons foto album naar de map ‘Topsprekersavond 2017’.

Terug naar overzicht