Van rozenkwekerij naar paprikabedrijf: hoe gaat dat in z’n werk?

Afgelopen zaterdag 20 januari vond de jaarlijkse TJW nieuwjaarsborrel plaats. Met een grote opkomst van leden werden we welkom geheten door John Overgaag en zijn compagnons in het nieuwe bedrijf in Honselersdijk. Na een bak koffie en de Nieuwjaar speech van Arthur van der Meijs van TJW gingen we van start.

Kwekerij Overgaag
Na de krachtige Nieuwjaar speech en het jaaroverzicht heette John Overgaag ons welkom. Kwekerij Overgaag is een echt familiebedrijf, gespecialiseerd in de teelt van rode paprika. In zijn speech nam John de leden mee in de overname van de rozenkwekerij in 2016. Hij vertelde over de wens van de uitbreiding van het paprikabedrijf met voorkeur voor het Westland en de dillema’s om te kiezen voor verbouwen in Westland of nieuwbouw daarbuiten. De rozenkwekerij, van 8,5 ha, kwam in beeld en hier werd direct op gereageerd. Met de aankoop van de rozenkwekerij groeide het bedrijf naar 24 ha, waardoor gereageerd kon worden op de marktvraag. Maar de aankoop van dit bedrijf bracht de nodige aanpassingen met zich mee. Zo vertelde John dat de kasconstructie aangepast moest worden om uiteindelijk paprika’s te kunnen telen op dit bedrijf. Ook verschillende leidingen moesten worden verlegd om de watertoevoer zo efficiënt mogelijk te houden. Daarnaast vertelde hij ook praktische zaken waarop gelet moet worden bij de aankoop van een bestaand bedrijf. Een interessant en praktisch betoog met ervaringen over de aankoop van de rozenkwekerij. Het antwoord op de vraag of hij dit nog een keer zou doen was volmondig: ‘’Ja, ik zou dit zeker nog een keer doen’’. Aansluitend kregen we een rondleiding op het nieuwe bedrijf. Uiteraard werd de middag afgesloten met drankjes en de bitterballen. Namens het bestuur van TJW wensen wij iedereen het beste voor het Nieuwe Jaar.

Volgende bijeenkomst
Op maandag 26 februari vindt de volgende ledenbijeenkomst plaats. Deze avond zal gaan over energie in de tuinbouw. Noteer dit dus in je agenda en meldt je aan via de uitnodiging die nog per mail zal volgen. We zien je graag dan!

Terug naar overzicht