‘Ff tuinen bij P. van der Haak’

Zaterdag 06 juli was het weer zover: ‘Ff tuinen’ stond weer op de planning bij Handelskwekerij P. van der Haak. Om 13.45 werden we hartelijk ontvangen met een bakkie koffie door Robert Zuyderwijk. Na het openingswoord van onze vice-voorzitter Leander gingen we om 14.00 van start met een presentatie over het bedrijf P. van der Haak.

Robert vertelde ons meer over de strategie van het bedrijf waarin zij de beste geraniumstekken aan de professionele kweker in Europa willen leveren. Uiteindelijk doen zij dit door zich te focussen op kwaliteit, verantwoordelijkheid en fun. Op jaarbasis produceert het bedrijf wel meer dan 80 miljoen geraniumstekken, maar daarbij ervaart het bedrijf ook uitdagingen. ‘Eén van die uitdagingen is bijvoorbeeld de beschikbaarheid van goed personeel dat na een seizoen ook het jaar erop weer terug komt. Daarom hebben we in het zuiden van Bulgarije een kantoor opgericht waar we mensen werven en testen of deze mensen de motoriek bezitten van het steken van een geraniumstek. Vervolgens hebben we op locatie een feest georganiseerd om het fun aspect te waarborgen. Op deze manier proberen we mensen te binden’, aldus Robert.

Na een presentatie van de strategie en uitdagingen van het bedrijf gingen we de nieuwe kas in. Tijdens de rondleiding in de kas vertelde Robert dat het watersysteem 100 procent gesloten is. Drainwater wordt onder de verwerkingsruimtes in kelders opgeslagen. Naast het innovatieve watersysteem, beschikt de kas over diffuus glas om de juiste lichtinstraling te creëren. Tenslotte, gingen we naar de showtuin van P. van der Haak om daar alle soorten te bewonderen en sloten we daar af met een borrel. Het allereerste Tuinbouw Jongeren jaarboek werd aan Robert Zuyderwijk overhandigd. Namens het bestuur bedanken we Handelskwekerij P. van der Haak voor hun gastvrijheid.

Terug naar overzicht