Missie en visie

De glastuinbouw is één van de belangrijkste motoren van de Nederlandse economie. Het Westland is daarin al decennialang leidend. Groot geworden door innovatie en samenwerking. Die pijlers hebben de markt echter ook veranderd. Schaalvergroting zorgt voor meer mondiale slagkracht, maar tevens voor minder (startende) ondernemers. Samenwerking leidt tot succes, maar ook tot nieuwe verbanden die tevens een rol spelen in de boeiende tuinbouwwereld, zoals gewascoöperaties, telersverenigingen en zakelijke dienstverleners.

TJW is in de brede tuinbouwsector dé verbindende schakel tussen glastuinbouwondernemers en ondernemende jongeren bij aanverwante bedrijven en organisaties. Daarnaast is TJW onderdeel van het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK). Door de enorme diversiteit van onze vereniging is TJW uitgegroeid tot een kennisplatform waarin alle belanghebbende partijen in de tuinbouw vertegenwoordigd zijn. Daardoor weten wat er leeft binnen de sector, bij de overheden én bedrijven. Het geeft ons de mogelijkheid dé belangenbehartiger te zijn die opkomt voor de toekomst van onze mooie en dynamische sector.

Dat doen we door maandelijks een bijeenkomst te organiseren bij een interessant bedrijf. Dat kan een glastuinbouwbedrijf zijn, maar ook een toeleverancier met een grote activiteit in de tuinbouw. De insteek is echter altijd hetzelfde; het interessante combineren met het gezellige. Iedere ledenavond wordt dan ook afgesloten met een borrel, om na te praten en contacten te leggen. Op die manier voelt iedereen zich welkom bij TJW om op een ongedwongen manier mee te denken aan een vruchtbare en bloeiende toekomst.

Bekijk het bestuur van Tuinbouw Jongeren Westland

Geïnteresseerd om een keer een avondje mee te kijken?

Druk op de onderstaande knop en meld je aan voor een vrijblijvend jaartje proefdraaien.

Lid worden?