Ledenavond Persoonlijke Ontwikkeling i.s.m. HortiHeroes

In samenwerking met HortiHeroes vond maandagavond 09 mei een ledenavond plaats bij Priva. Priva is onder andere partner van Hortiheroes. De avond was gericht op het thema persoonlijke ontwikkeling. Want alle impact die je kunt maken is afhankelijk van jouw eigen stemming! TJW-voorzitter Jurrian van den Beukel trapte de avond af. Vervolgens kregen de leden een introductie over Priva van Frank de Villiers, accountmanager in Zuid-Afrika. Frank vertelde onder andere welke doelen Priva heeft voor de toekomst en hoe zij hun rol zien in Sustainable Urban Deltas. Bovendien lichtte hij meer toe over de tool Plantonomy, waarmee autonoom geteeld kan worden met de nieuwste technologie.

Waarom organiseert TJW een avond met HortiHeroes? Omdat we beide talent in de sector willen ontwikkelen. Hoe mooi is het dan als je kunt samenwerken aan hetzelfde doel?! Dat dachten wij dus ook. Het woord was dan ook aan Raffi Balder, programmamanager van HortiHeroes. Raffi vertelde onder andere over de verschillende trainingen die zij aanbieden voor talent in de Food en Flower industry. Naast de introductie over wat HortiHeroes doet, was uiteindelijk het woord aan Roland Breedveld. Roland is onder andere coach en trainer bij HortiHeroes, maar is ook werkzaam als business developer bij JBBX.

Roland gaf al gelijk een signaal af aan de leden: “dit wordt geen avond waarbij je alleen in je luie stoel kunt zitten”. En dat heeft hij waar gemaakt. Door aan de slag te gaan met verschillende oefeningen kregen de leden meer inzicht in hoe je eigen stemming je eigen gedrag, maar ook het gedrag van de persoon waarmee je communiceert, beïnvloedt. Hij vertelde aan de leden over het 5G-model, waarin gebeurtenis, gedachten, gevoel, gedrag en gevolg centraal staan. Na de toelichting van de theorie waren de leden zelf aan zet om te praten over hoe zij in een onhandige gebeurtenis beter hadden kunnen acteren of reageren. Om je gevoel namelijk te onderdrukken of te veranderen op zo’n onhandig moment, heb je twee mogelijkheden. Enerzijds kun je helpende of niet-helpende gedachtes creëren en anderzijds kun je fysiologie inzetten. Roland gaf tijdens de avond diverse praktische tips hoe je dit kunt doen.

Afsluitend gingen we samen het gesprek aan hoe in specifieke situaties, aangedragen door de leden, te reageren en meer impact te maken. Al met al een interessante avond, waarin iedereen wat geleerd heeft hoe je impact kunt maken met je eigen stemming. Uiteraard was er na de avond de gelegenheid om bij te praten onder het genot van een hapje en drankje.

Wij willen HortiHeroes en Priva bedanken voor het organiseren van de avond.