Ledenavond OK Plant & ALV

Na de zomerstop zijn wij het nieuwe seizoen begonnen met een ledenavond op de hoofdlocatie van OK Plant. Hier hebben wij een klassieke ‘ff tuinen’ activiteit gedaan. Daarnaast hebben we ook onze jaarlijkse ALV gedaan. De inloop was vanaf 19.00 met koffie en gebak.

De avond werd geopend door een welkomstwoord van de voortzitter. Waarna de nieuwe penningmeester van TJW Tim Kortekaas de zaal meenam voor de ALV voordat we aan de activiteit begonnen. Vervolgens introduceerde Tom van den Ende van OK Plant aan ons het bedrijf dmv. een presentatie. OK plant streeft naar het zijn van een trendsettende kweker van groene en bloeiende planten. Dit doen zij op verschillende locaties in het Westland samen met 170 medewerkers. OK Plant probeert zich te onderscheiden met een ruim assortiment kwalitatieve planten in combinatie met een ruim aanbod in keramiek en decoratiematerialen. Hiermee probeert OK plant met zijn concepten aan te sluiten bij de laatste woontrends. Dit wordt in de markt gezet door totale marketing- en salesoplossingen aan te bieden bij de klanten. Een voorbeeld hiervan is de ontwikkeling van verschillende soorten productdisplays.

Tom vertelde ons over de verschillende stappen die zij hebben gemaakt om duurzamer te telen zoals: het toepassen van ledverlichting in de teelt, zonnepanelen, toepassen van het nieuwe telen en het toepassen van de PGC (zeshoekige bloeiemmer) in de Phaleanopsis teelt.

Ook hadden we het over uitdagingen voor het bedrijf zowel intern als extern. Hierin gaf Tom aan dat Personeel behouden en werven een uitdaging is. Ook het bedrijf overgeven naar de volgende generatie is voor OK een grote uitdaging. Vanuit verkopersoogpunt voegde Tom ook toe dat ‘’Klanten blijven boeien’’ een uitdaging is maar ook hetgeen is wat OK plant drijft om te doen wat ze doen.

Na de presentatie is de groep verdeeld en kregen wij een uitgebreide rondleiding door het hele bedrijf met de gelegenheid tot het stellen van vragen. Aansluitend vond de borrel plaats in de kantine onder het genot van een hapje en drankje.

Verder werd er ook het volgende evenement van TJW aangekondigd:     ‘’De Topsprekersavond’’ Maandag 25 September bij VB in Naaldwijk.

Wij vonden het een geslaagde avond en vonden dit een mooie aftrap van het nieuwe seizoen. De volgende ledenavond is de jaarlijkse topsprekersavond! Deze vindt plaats op maandag 25 september bij VB in Naaldwijk. Het thema van de avond is: ‘de zorgen om de kas van morgen’. Zo gaan we het hebben over hoe we uitdagingen om kunnen zetten in kansen. Hier zullen wij meegenomen worden door Angelo Vermeulen. Daarnaast vindt er paneldiscussie plaats met ervaren ondernemers uit de sector. Deze ondernemers zijn: Edward Verbakel (directeur VB), Mart Valstar (directeur Best Fresh Group) en Aad van der Knaap (directeur KP Holland). Deze ondernemers draaien al jaren mee en hebben veel uitdagingen voor hun kiezen gehad. We zullen ingaan op hoe zij vroeger uitdagingen hebben omgezet in kansen. En hoe zij van plan zijn om dit in de toekomst te doen.